2021-06-15 21:32:20

ETWINNING PROJEKT '' 4 IN 1''

U razdoblju od 15. siječnja do 15. lipnja, učenici predmetne nastave MŠ Vrpolje i PŠ Perković sudjelovali su u eTwinning projektu “4 IN 1” pod vodstvom učiteljice geografije A. Petković i učiteljice engleskog i talijanskog jezika J. Vukičević. Projektne aktivnosti radili su u suradnji s učiteljima i učenicima iz Turske, Ukrajine, Litve, Španjolske i Poljske. Glavni cilj projekta je osigurati učenicima društveno i interaktivno okruženje za uporabu stranog jezika. Projekt je integriran u školski kurikulum kao dio redovite i dodatne nastave Geografije I Engleskog jezika. 

Kroz siječanj učenici su se upoznali, predstavili sebe i svoju školu. Učitelji su učenike upoznali i s temama projekta. Učenici su izradili logo poster i slogan projekta, te su izabrani najbolji.

 

 

 

Premda smo imali razrađene aktivnosti i zadatke, planove smo radili na mjesečnoj bazi zbog  situacije uzrokovane Covidom 19 i učenika koji su uglavnom ovu školsku godinu pratili on line.

U Veljači učenici su izradili e knjigu u kojoj su predstavili svoju školu; našu e knjigu pogledajte ovdje. 

 

Dan sigurnijeg interneta obilježili smo suradničkim radom svih timova – pogledajte ovdje.

 

Učenici su predstavili i tradicionalne obroke svoga kraja. 

 

Učenici su kroz upoznavanje svjetske kuhinje radili u mješovitim timovima kroz on line sastanke, te su izradili zajednički projektni obrok

 

dok su svoje znanje o kuhanju  i kuhinji provjerili kroz kviz kahoot. 

 

Teme mjeseca ožujka bili su znanstveni izumi, a učenici su koristeći razne web2alate predstavili smiješne izume, dok su u aktivnosti „Naše znanstveno putovanje“ na online sastanku predstavili poznate izumitelje svoga kraja. Prezentaciju pogledajte klikom na sliku dolje.

 

Sljedeće aktivnosti bile su vezena uz prirodne katastrofe, učenici su izradili članke o prirodnim katastrofama svoga kraja, dok su u mješovitim grupama izradili i brošure o potresima, poplavama i požarima.

                                   

 

Na kraju projekta učitelji su održali završni webinar i evaluaciju projekta i projektnih aktivnosti.


Osnovna škola Vrpolje