2021-04-30 13:31:00

VIRTUALNA MOBILNOST U TURSKOJ

Prva mobilnost Erasmus+ projekta "Our life in our hands" pod nazivom “Open your mind” realizirana je virtualno zbog epidemiološke situacije.

Mobilnost “Open your mind” odnosi se na zajedničke sastanke učitelja, a trajala je od 19.travnja do 23. travnja 2021. godine. Na istoj su sudjelovali timovi iz Turske (domaćin mobilnosti), Poljske, Španjolske, Portugala, Litve i Hrvatske. 

Projektni tim naše škole predstavljali su ravnatelj u.z. Stipe
Komadina, učiteljica geografije i koordinatorica projekta A.Petković, učiteljica engleskog i talijanskog jezika J.Vukičević i učiteljica hrvatskog jezika L.Dunikć. Glavna tema „Open your mind“ su klimatske promjene u svijetu i kako ih spriječiti (u suradnji s lokalnim sveučilištem iz Turske) kroz suradničko učenje i traženje rješenja. Zajedno smo uspoređivali kurikulume zemalja partnera prema podučavanju ekoloških i klimatskih aspekata, iste smo i analizirali. Svaki od timova nastavnika predstavio je po dvije aktivnosti/nastavna plana za uvođenje ekološkog načina života među učenike i rješavanje problema klimatskih promjena. Svaki tim je kratkom prezentacijom predstavio radove i aktivnosti svojih učenika vezanih za ekologiju i projekt tijekom ove školske godine.

Učitelji su s projektnim timom svojih učenika izradili i plan aktivnosti koje se mogu napraviti kako bi se spriječile klimatske promjene te smo zajedno s ostalim partnerima ispunili zajednički obrazac. Treći dan seminara učiteljice A.Petković i J.
Vukičević održale su obuku i interaktivnu radionicu o korisnim
internetskim platformama – Canva i eTwinning koje se koriste tijekom provedbe projektnih aktivnosti. Poljski tim odgovarao je na pitanja vezana za Erasmus + projekte i projektne zadatke. Turski tim učitelja predstavio je izvannastavne aktivnosti i terensku nastavu o očuvanju okoliša i rezultatima klimatskih promjena u njihovoj regiji. Učenici iz Turske u ime svake škole partnera zasadili su šest stabala maslina ispred svoje škole.

Na kraju sastanka provedena je evaluacija mobilnosti od strane škole domaćina.


Osnovna škola Vrpolje